dilluns, 13 de juliol del 2009

On passaré l'estiu?





Imatge d'on passaré jo aquest estiu.

Només està el detallet que sóc prou més gran que un bebè...

Us regale l'article de la setmana:

VACANCES!!

Es nota que estem a meitat Juliol. Mitja València està ja de vacances, a la platja alguns, als pobles de l’interior la majoria. Però a mi tant se’m dóna, perquè el que m’importa és que ara trobe lloc per aparcar el cotxe de seguida! Abans t’havies de passar gairebé una hora per poder trobar un lloquet en el qual, amb l’antiga tècnica del “hueking” (és a dir, anar empenyen el cotxe de davant i de darrere per acabar de fer-te l’espai que necessites per deixar el teu cotxe), o si no amb la del “toking” (quan toques la paret és perquè no pots tirar més enrere o més endavant, depenen de la situació), deixar el cotxe, ja que sóc una incívica antiecològica que prefereix anar en cotxe que en bici (i més amb la calor que fa ara, que l’aire condicionat del cotxe fa molt!), entre altres coses perquè no tinc bici (encara).

Els que encara no estan de vacances, ja estan pensant-hi. On aniran, amb qui, on llogaran l’hotel o la caseta rural, quin país té un clima adient al què nosaltres busquem (normalment els d’ací emigrem al Nord buscant la frescoreta, que per a calor només cal eixir a la porta de casa. Es podria fregir un ou en el sòl del carrer des de les deu del matí.

També, però, som prous els què fem un altre tipus de plans per a les vacances d’estiu. Jo, per exemple, aniré prou a Portugal, perquè l’estanc està al costat de l’Avinguda de Portugal (que, sorprenentment, és un carreró sense eixida. Quan hi posaren el nom, estaven pensant en alguna cosa en concret?). Aniré a l’Alqueria de Giner de tant en tant, perquè la casa de menjars precuinats d’allà té molta varietat, i et serveix per eixir del pas quan se’t presenten convidats a dinar i no tens res fóra del congelador. A la Goleta aniré quan necessite cafè de bar, d’eixe que te’n fas un i els ulls se t’obrin de sobte amb un resort. De vegades em cal cafè de màquina, cafè de veres, que dic jo. La meua cafetera no es pot apegar a roda... De tant en tant aniré a Reus, perquè l’entrada del Mercadona més propera és la del pàrquing. A Reus també he d’anar si vull agarrar el 8 per anar al centre. Esdevindré religiosa i visitaré molt el Pare Ferri. De tan en tant tothom necessita confessar-se. I qui millor que la teua millor amiga, que viu amb la parella, una companya més de pis, una gossa, dos conills, un hàmster i una taràntula. A Màlaga aniré cada dos per tres als xinos a per piles, coixins (sempre que entre a us xinos acabe carregant un coixí. Incomprensible...), perilles... Sí, ja sé això dels tallers clandestins i companyia. Però és que és tot tan barat... Si m’abelleix, puc anar al Submarí, o a Equador, o fins i tot anar a veure els Rosers, les Acàcies i els Plàtans (m’han dit que on estan els Plàtans hi ha també un mercat clandestí, però no de fruita).

En definitiva, que aquest estiu viatjaré més que en tot l’any junt. M’esperen unes vacances meravelloses!

Pau Ribera

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada